Moraovens är ett nytt märke inom tillverkning av pizzaugnar.

Ägaren Tony Kavak har stor och långvarig erfarenhet inom restaurangbranschen, och har tidigare sålt pizzaugnar av ett flertal olika märken.

Som återförsäljare noterade Tony att många märken inte uppfyllde de krav som den ”vanliga” pizzabagaren egentligen behöver – då han själv bakat pizza sedan 18 års ålder. Detta var fröet till att tillverka en egen ugn med fokus på just bagaren.

Initialt gjordes försök och köpa upp en befintlig aktör 2018 – dock uteblev affär. 2019 närvarade Tony på Milan Restaurant Expo för utvärdering av potentiella importkandidater, dock noterades samma brister hos tillverkare som tidigare.

Därefter påbörjades arbetet med att skapa ett helt eget märke – Moraovens. Efter omfattande konstruktionsarbete innehållande design, produktion mm så stod det första protypexemplaret färdigt i januari 2020. Efter 2 månades testning samt finjustering/inkörning så såldes det första exemplaret till en kund i Stockholm (som efter bara ett 1 års drift av ugn från annat märke bestämt sig för att byta pizzaugn).

 

Sedan mars 2020 har försäljning samt intresse varit en succe – per dagens datum (januari 2021) så har Moraovens sålts över hela Sverige samt exporteras till 4st europeiska länder.

Initialt lanserades 3st modeller

P40 – 4 ST PIZZOR PER VÅNING

P60 – 6 ST PIZZOR PER VÅNING                     

P70 - 6 ST STORA PIZZOR PER VÅNING

 

I november 2020 påbörjades utveckling av P80-modellen med möjlighet att baka 8 st pizzor per våning. I februari 2021 kommer nya uppgraderade/omdesignade versioner av P20 samt P80 att släppas på den svenska marknaden.

 

Då vi är ett medelstort företag har vi haft möjlighet att utveckla våra ugnar mycket snabbt – främst p.g.a. Tonys in-house kunskap inom branschen samt korta beslutsvägar med designers, elektroingenjörer samt konstruktionsavdelningen.

 

Moraovens har på 1 år blivit en uppstickare inom pizzaugnstillverkning som många konkurrenter ej kunna förutse – succén är ett faktum.

Vår vision är dream large and work hard

 

MVH Tony Kavak, VD Moraovens, 2021-01-25